REGISTRERA

Registrera dig som ny användare här.

    Registrera dig

 

LOGGA IN

Hej!

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).
 
Glömt lösenordet? →
 

Kortedala Torg


Följ med till Kortedala Torg!

På Kortedala Torg, ett av Göteborgs mest levande stadsdelstorg, byggs just nu ett nytt punkthus med 75 lägenheter. Huset blir tillgänglighetsanpassat med hiss, låga trösklar och rymliga badrum. Huset byggs i 16 våningar varav första våningsplanet är ett souterrängplan med entré mot Tusenårsgatan.

Lägenheterna blir från ett till tre rum och kök. Med undantag för en markplanslägenhet har alla lägenheter balkong vilket ger dig möjlighet till att njuta av fina sommarkvällar. Utöver lägenhetsbalkong finns en gemensam takterrass med vidsträckt utsikt och en naturlig plats för samvaro med grannarna.

Bilderna kan skilja sig från verkligheten

Vad finns här?

Området ligger på cykelavstånd från centrum, med spårvagnshållplats runt knuten, samt nära flera förskolor och skolor. Dessutom finns lekplats, gym, mataffär, apotek, restauranger, bibliotek, tandläkare, vårdcentral och mycket mer på Kortedala torg.

Tvättstuga
Det finns två gemensamma tvättstugor på andra våningsplanet med totalt fyra tvättmaskiner och två torktumlare. Tvättstugan bokas enkelt via Mina Sidor eller appen Bokning från Aptus.

Återvinningsrum
Återvinningsrum finns i souterrängplan med möjlighet att sortera allt ifrån kartong och plast till metall och glas.

Barnvagn, cykel och rullator
På bottenvåningen (souterrängplanet) finns plats att ställa din barnvagn, rullator eller cykel på ett säkert ställe.

Fibernät för tv och bredband
Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband, ett öppet höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal leverantörer. Framtidens Bredband hör till marknadens modernaste och snabbaste nät. Läs mer på Framtidens bredband.

Parkering
Finns i Bostadsbolagets befintliga parkeringar.

Balkonger
Samtliga lägenheter utom en har balkong. Det finns också en gemensam takterrass på sextonde våningen med milsvid utsikt.

Badrum
Badrummet har klinker på golvet och helkaklade väggar. Tvättmaskin finns i gemensam tvättstuga men det är förberett för tvättmaskin i badrummet. Det finns även handdukstork och dusch med vikbara duschväggar.

Förråd
Förråd finns i lägenheten, smidigt och nära.

Ytskikt
Alla rum har ekparkettgolv bortsett från badrum och hall där vi har valt klinker för golvet. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkar i kalksten.

Kök
Köket är utrustat med ljusgrå skåpluckor, bänkskiva i laminat, diskbänk, kakel som stänkskydd, diskmaskin och spis med glaskeramikhäll.

Övrigt
Ytterdörren till lägenheten är en säkerhetsdörr.

Hyra
Ettorna är 36-40m² och hyran 6 183-7 023 kr/månad.
Tvåorna är ca 50m² och hyran 6 950-8 596 kr/månad.
Treorna är på 60-70m² och hyran 9 511-10 542 kr/månad.

Varmvatten ingår i hyran enligt schablon. Använder du mer än medelvärdet betalar du för den extra förbrukningen och använder du mindre får du pengar tillbaka. Detta läggs på eller dras av på din hyra. Läs mer om individuell mätning och debitering (IMD) här.

Tillval
Du kan inte göra några tillval i lägenheten.

Planlösningar

Klicka på bilden för att se de olika planlösningarna. Notera att planlösningarna kan skilja sig från verkligheten. Ändringar kan förekomma, på bilden syns inte element, uttag osv.

Vad händer just nu?

Informationsbrev v.20

Under vecka 20 avslutas montaget av stommen och huset är därmed 16 våningar högt. Allt har rullat på enligt tidplan. Kranen kommer att mastas ner och köras bort samma vecka. Parallellt med stommen monteras nu fönster och även invändiga installationsarbeten såsom rör, el och ventilation.

Vecka 21 påbörjas arbeten med taktäckning och målet är att huset tätt till semestern vecka 28. Efter sommaren kommer arbeten invändigt i lägenheterna att påbörjas såsom innerväggar.

Första etappen av uthyrningen skedde under maj/juni och andra och tredje etappen under augusti/september. Om det finns lägenheter som inte blir uthyrda efter ordinarie uthyrningsetapper kommer de att läggas upp senare i höst.


Se huset på Kortedala torg växa fram!
Klicka på bilderna för större format.
Med reservation för eventuella ändringar i projektet.
 

Intresserad?

Första etappen av uthyrningen skedde under maj/juni 2018 och andra och tredje etappen under augusti/september 2018. Om det finns lägenheter som inte blir uthyrda efter ordinarie uthyrningsetapper kommer de att publiceras senare i höst.
 
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet.
 
Område:Kortedala
Omfattning: 75 lägenheter
Status: Byggnation pågår
Byggstart: Sep 2017
Uthyrningsstart: Pågår
Inflyttning: Maj 2019
 
Lägenhetsfördelning
1 Rok = 26 st (ca 35-40 m2)
2 RoK = 14 st (ca 45 – 50 m2)
3 RoK = 24 st (ca 60 alt 70 m2)
 
Hitta hit!
 

Uthyrningsfrågor?

Maria Jogén
Uthyrare Bostadsbolaget
maria.jogen@bostadsbolaget.se
031-731 40 10

 

Byggfrågor?

Henrik Jarledal
Projektchef
Framtiden byggutveckling
henrik.jarledal@framtiden.se
031-773 83 52