Hoppa till innehåll

Briljantgatan

Bild på nya huset på Briljantgatan

Uthyrning: Avslutad

Underbar utsikt från Briljantgatan!

I Tynnered, intill Bostadsbolagets befintliga tegelhus, byggs det ett tiovåningshus med 91 lägenheter. Byggnaden är placerad högst upp på höjden vid Briljantgatan med befintligt parkeringsdäck i söder och grönområdet mot spårvagnshållplatsen i norr.

Huset har två trapphus med respektive fem lägenheter per våningsplan. Här kommer det att erbjudas lägenheter från ett till tre rum och kök. Samtliga lägenheter får inglasad balkong med vidsträckt utsikt. Huset får hiss och lägenheterna blir tillgänglighetsmärkta vilket innebär att även hyresgäster med exempelvis rullator eller rullstol kan röra sig lätt i huset.
Klicka på bilden för att se en större version av bilden. Bilderna kan skilja sig från verkligheten

Följ med på en 3D-rundtur i en av våra kommande lägenheter på Briljantgatan.

Vad finns här?

Platsen där huset byggs ligger på berget vid P-huset i direkt anslutning till Bostadsbolagets befintliga fastigheter på Briljantgatan. Byggnaden kommer i och med sin höjd att bli ett landmärke i området. Färgsättningen är dämpad och valet av byggmaterial har gjorts för att skapa ett vackert hus som står sig över åren. Husets fasad består av små skifferplattor i en grön nyans.

Hiss
Huset har två uppgångar som är försedda med två hissar var.

Tvättmaskin och torktumlare
Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.

Miljöhus
Avfallshantering sker i miljöhuset som ligger på entréplan. I miljöhuset har du möjlighet att bl.a sortera, glas, tidningar, pappersförpackningar, metall och batterier.

Barnvagn, cykel och rullator
Barnvagnsrum är belägna på entréplan. Cykelrum finns i källardelen. Det finns också cykelplatser utanför entréerna.

Fibernät för tv och bredband
Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband, ett öppet höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal leverantörer. Framtidens Bredband hör till marknadens modernaste och snabbaste nät. Läs mer på Framtidens bredband.

Parkering
Parkeringsplatser för bilar finns i befintligt P-hus.

Balkonger och uteplatser
Balkongerna är inglasade och själva glasräcket har ett screentryck som ger ett mönster som är tänkt att ta bort höjdkänslan.

Badrum
Badrummet har klinker på golvet och helkaklade väggar. Tvättmaskin, torktumlare och dusch med vikbara duschväggar. Badrumsskåp med spegel, belysning och eluttag samt en handdukstork.

Förråd
De lägenheter med 3 rum och kök har sitt lägenhetsförråd på våningsplanet. Övriga lägenheter har sitt förråd på entréplanet.

Ytskikt
Alla rum har parkettgolv bortsett från hall och badrum där vi har valt klinker för golvet. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkar i kalksten.

Kök
Köket är utrustat med modern köksinredning, kakel som stänkskydd och spis med glaskeramikhäll. Diskmaskin finns i alla lägenheter utom 1 RoK.

Övrigt
Ytterdörren till lägenheten är en säkerhetsdörr.

Hyra
Hyran är förhandlad.

Tillval
Du kan inte göra några tillval i lägenheten.

Planlösningar

Klicka på bilden för att se de olika planlösningarna. Notera att planlösningarna kan skilja sig från verkligheten. Ändringar kan förekomma, på bilden syns inte element, uttag osv.

Vad händer just nu?

Vi har under maj färdigställt och återställt det mesta runt markarbetena, vilket gjort att vi har kunnat minska på avspärrningarna mot gatan så nu är det lite bättre plats på vägen igen. I samband med det har vi också återställt kantstenen som tagit skada under byggtiden.

Det mesta är nu klart på Briljantgatan 50 B och C. Balkonginglasningen blev klart v32. Vi har inga nya aktiviteter igång utan håller på med förbesiktning och rättar till eventuella brister och skador som uppkommit under byggskedet. Vi har utfört provtryckning och ljudmätning i båda trapphusen under juni månad. Slutbesiktningar i respektive trapphus genomfördes C 17/8 och B 15/9.

Klicka på bilderna för större format.
Med reservation för eventuella ändringar i projektet.
Område: Tynnered
Omfattning: 91 lägenheter
Status: Byggnation pågår
Byggstart: dec 2018
Uthyrning: Avslutad
Inflyttning: oktober 2020

Inflyttning:
Briljantgatan 50C, vån 0-4: 6 okt
Briljantgatan 50C, vån 5-9: 13 okt
Briljantgatan 50B, vån 0-4: 20 okt
Briljantgatan 50B, vån 5-9: 27 okt

Lägenhetsfördelning
1 RoK – 36 st
2 RoK – 36 st
3 RoK – 19 st

Klimatpilot

Nu har Allmännyttans klimatinitiativ tagit första steget mot en branschstandard för att beräkna klimatpåverkan från byggandet. Nio pilotprojekt är nu igång med att räkna på koldioxidutsläppen från sina byggen och bygget på Briljantgatan är ett av dem. Läs mer!

Uthyrningsfrågor?

Maria Jogén
Uthyrare Bostadsbolaget
maria.jogen@bostadsbolaget.se
031-731 40 10

Byggfrågor?

Mikael Olehede
Projektchef
Framtiden Byggutveckling
031-773 83 51

Ladda ner broschyr

bostad2021_RGB
Projektet ingår i BoStad2021 som är en del av Jubileumssatsningen.