REGISTRERA

Registrera dig som ny användare här.

    Registrera dig

 

LOGGA IN

Hej!

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).
 
Glömt lösenordet? →
 

Briljantgatan

Underbar utsikt från Briljantgatan!

I Tynnered, intill Bostadsbolagets befintliga tegelhus, byggs det ett tiovåningshus med 91 lägenheter. Byggnaden är placerad högst upp på höjden vid Briljantgatan med befintligt parkeringsdäck i söder och grönområdet mot spårvagnshållplatsen i norr.
 
Huset har två trapphus med respektive fem och sex lägenheter per våningsplan. Här kommer det att erbjudas lägenheter från ett till tre rum och kök, med tyngdpunkt på tvårummare. Samtliga lägenheter får inglasad balkong med vidsträckt utsikt. Huset får hiss och lägenheterna blir tillgänglighetsmärkta vilket innebär att även hyresgäster med exempelvis rullator eller rullstol kan röra sig lätt i huset. I entrévåningen ryms bl.a. cykelförråd, barnvagnsförråd och andra allmänna utrymmen. 

Vad händer just nu?

Projektet löper på enligt tidplan. Vi har nu nått plan 7 med stommen som ska vara i topp under september 2019. Redan i augusti börjar vi med att bygga ställning runt hela huset för att kunna fortsätta med fönster, fasader, plåtarbeten samt tak. Huset beräknas vara tätt i november och då startar montage av solpaneler på taket. Därefter blir det mycket fokus på arbeten inomhus och den stora tornkranen plockas ner.

På byggarbetsplatsen finns en del material vars rök kan bli ganska otrevlig vid brand. Vi skyddar naturligtvis vårt material men bränder kan ändå uppstå. Var därför noga med att inte slänga sådant som kan skapa bränder nära byggarbetsplatsen och bodarna.

Under vecka 29-32 är arbetsplatsen stängd, då pågår ingen verksamhet.

Lossningsfickan kommer att försvinna någon gång under nästa år när stödmuren är färdig. Då kommer en trottoar anläggas utmed vägen. Under byggtiden kommer delar av P-husets tak och området mellan P-huset och gräsytorna mot de befintliga husen att användas som uppställningsyta för bodar och material. Det blir också fler transporter än vanligt som trafikerar vägen upp till fastigheterna. Huset beräknas vara färdigbyggt under hösten år 2020.

Klicka på bilderna för större format.
Med reservation för eventuella ändringar i projektet.
 

Intresserad?

Lägenheterna hyrs ut via Boplats och Bostadsbolagets omflyttningsplats, med planerad uthyrningsstart vintern 2019/2020.
 
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet.
 
Område: Tynnered
Omfattning: 91 lägenheter
Status: Byggnation pågår
Byggstart: dec 2018
Planerad uthyrningsstart: vintern 2019/2020
Planerad inflyttning: vintern 2020/2021

Lägenhetsfördelning
1 RoK – 36 st
2 RoK – 36 st
3 RoK – 19 st
 

Byggfrågor?

Mikael Olehede
Projektchef
Framtiden Byggutveckling
031-773 83 51

 

bostad2021_RGB
Projektet ingår i BoStad2021 som är en del av Jubileumssatsningen.