REGISTRERA

Registrera dig som ny användare här.

    Registrera dig

 

LOGGA IN

Hej!

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).
 
Glömt lösenordet? →
 

Briljantgatan

Underbar utsikt från Briljantgatan!

I Tynnered, intill Bostadsbolagets befintliga tegelhus, byggs det ett tiovåningshus med 91 lägenheter. Byggnaden är placerad högst upp på höjden vid Briljantgatan med befintligt parkeringsdäck i söder och grönområdet mot spårvagnshållplatsen i norr.
 
Huset har två trapphus med respektive fem lägenheter per våningsplan. Här kommer det att erbjudas lägenheter från ett till tre rum och kök. Samtliga lägenheter får inglasad balkong med vidsträckt utsikt. Huset får hiss och lägenheterna blir tillgänglighetsmärkta vilket innebär att även hyresgäster med exempelvis rullator eller rullstol kan röra sig lätt i huset.


 

Vad finns här?

Platsen där huset byggs ligger på berget vid P-huset i direkt anslutning till Bostadsbolagets befintliga fastigheter på Briljantgatan. Byggnaden kommer i och med sin höjd att bli ett landmärke i området. Färgsättningen är dämpad och valet av byggmaterial har gjorts för att skapa ett vackert hus som står sig över åren. Husets fasad består av små skifferplattor i en grön nyans.

Hiss
Huset har två st uppgångar som är försedda med två hissar var.

Tvättstuga
Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.

Miljöhus
Avfallshantering sker i miljöhuset som ligger på entréplan. I miljöhuset har du möjlighet att bl.a sortera, glas, tidningar, pappersförpackningar, metall och batterier.

Barnvagn, cykel och rullator
Barnvagnsrum är belägna på entréplan. Cykelrum finns i källardelen. Det finns också cykelplatser utanför entréerna.

Fibernät för tv och bredband
Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband, ett öppet höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal leverantörer. Framtidens Bredband hör till marknadens modernaste och snabbaste nät. Läs mer på Framtidens bredband.

Parkering
Parkeringsplatser för bilar finns i befintligt P-hus.

Balkonger och uteplatser
Balkongerna är inglasade och själva glasräcket har ett screentryck som ger ett mönster som är tänkt att ta bort höjdkänslan.

Badrum
Badrummet har klinker på golvet och helkaklade väggar. Tvättmaskin, torktumlare och dusch med vikbara duschväggar. Badrumsskåp med spegel, belysning och eluttag samt en handdukstork.

Förråd
De lägenheter med 3 rum och kök har sitt lägenhetsförråd på våningsplanet. Övriga lägenheter har sitt förråd på entréplanet.

Ytskikt
Alla rum har parkettgolv bortsett från hall och badrum där vi har valt klinker för golvet. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkar i kalksten.

Kök
Köket är utrustat med modern köksinredning, kakel som stänkskydd och spis med glaskeramikhäll. Diskmaskin finns i alla lägenheter utom 1 RoK.

Övrigt
Ytterdörren till lägenheten är en säkerhetsdörr.

Hyra
Hyran är under förhandling.

Tillval
Du kan inte göra några tillval i lägenheten.

Planlösningar

Klicka på bilden för att se de olika planlösningarna. Notera att planlösningarna kan skilja sig från verkligheten. Ändringar kan förekomma, på bilden syns inte element, uttag osv.

Vad händer just nu?

Projektet löper på enligt tidplan och målet den närmaste tiden är att få taket på plats. På tisdag v.37 når vi toppen av huset och dagen efter börjar takstolsmontaget. Första veckan kommer vi lyfta det mesta med vår kran och förhoppningsvis klarar vi hela taket med den. Det finns dock en risk för att vi kommer behöva en mobilkran under några dagar i v.38, vilket i sin tur kan göra vägen lite trängre. Taket beräknas vara färdigt i mitten av oktober och då har vi vad vi kallar tätt hus och arbetena inomhus kan starta. Även montage av solpaneler på taket startar då. I det här skedet ändrar också våra leveranser karaktär. Vi kommer fortfarande ha en del tunga/stora leveranser men med betydligt glesare intervall då stommen är färdig.

Fjärrvärmen håller också på att läggas ner i bostadsområdet och beräknas nå oss i slutet av september, då vi kopplar in den i huset. Lagom till att kunna värma huset med den i vinter. Vi planerar också att riva tornkranen i november/december. Det brukar ta ca en vecka att få ner den.

Lossningsfickan kommer att försvinna någon gång under nästa år när stödmuren är färdig. Då kommer en trottoar anläggas utmed vägen. Under byggtiden kommer delar av P-husets tak och området mellan P-huset och gräsytorna mot de befintliga husen att användas som uppställningsyta för bodar och material. Det blir också fler transporter än vanligt som trafikerar vägen upp till fastigheterna. Huset beräknas vara färdigbyggt under hösten år 2020.

Klicka på bilderna för större format.
Med reservation för eventuella ändringar i projektet.
 

Intresserad?

Lägenheterna hyrs ut via Boplats och Bostadsbolagets omflyttningsplats, med planerad uthyrningsstart vintern 2019/2020.
 
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet.
 
Område: Tynnered
Omfattning: 91 lägenheter
Status: Byggnation pågår
Byggstart: dec 2018
Planerad uthyrningsstart: vintern 2019/2020
Planerad inflyttning: vintern 2020/2021

Lägenhetsfördelning
1 RoK – 36 st
2 RoK – 36 st
3 RoK – 19 st
 

Klimatpilot

Nu har Allmännyttans klimatinitiativ tagit första steget mot en branschstandard för att beräkna klimatpåverkan från byggandet. Nio pilotprojekt är nu igång med att räkna på koldioxidutsläppen från sina byggen och bygget på Briljantgatan är ett av dem. Läs mer!

 

Uthyrningsfrågor?

Maria Jogén
Uthyrare Bostadsbolaget
maria.jogen@bostadsbolaget.se
031-731 40 10

 

Byggfrågor?

Mikael Olehede
Projektchef
Framtiden Byggutveckling
031-773 83 51

 

bostad2021_RGB
Projektet ingår i BoStad2021 som är en del av Jubileumssatsningen.