Jag är här för första gången

Första gången du loggar in behöver du fylla i ditt objektsnummer, hittar du det på dina hyresavier eller på ditt kontrakt.

Registrera dig

LOGGA IN

Hej du!

Vi har bytt inloggningssätt, ange ditt personnummer istället så går det bra...
 
Glömt lösenordet? →
 
Till nyhetsarkivet

Temperaturen i din lägenhet

Vilken temperatur ska det vara i din lägenhet? Det är en vanlig fråga, särskilt nu när det blir kallare ute.
inomhustemperatur_645x335px
Det som gäller hos oss på Bostadsbolaget är att det ska vara 20 grader inomhus.
 
Våra värmesystem är helt automatiska och är alltid igång. De styrs av dataundercentraler, och ute finns så kallade utomhustemperaturgivare som känner av temperaturen utomhus. Värmen till elementen styrs alltså av utomhustemperaturen. På hösten, när temperaturen växlar mellan varmt och kallt, kan inomhusklimatet under en period upplevas som kall och rå. I senaste numret av hyresgästtidningen Trivas beskrivs hur du själv kan underlätta för ett bra inomhusklimat.
 
Har du kallare än kallare än 20 grader (mät en bit in i rummet, en meter ovanför golvet) så är det något som är fel. Då ska du genast kontakta kvartersvärden. Hen kan också hjälpa dig att mäta om du inte har någon bra termometer hemma.
 
Tips för rätt temperatur inomhus:
  • Placera inte möbler eller tunga gardiner framför elementen eftersom det hindrar värmen från att komma ut i rummet. Lämna minst 10-15 cm luftspalt.
  • Vädra snabbt och intensivt i max fem minuter.
  • Ventilationen är viktig. Ha ventiler och innerdörrar öppna så sprids värmen i lägenheten. Täpp inte för spaltventiler – då drar det vid fönster istället.

Publicerad 2017-10-05