REGISTRERA

Registrera dig som ny användare.

    Registrera dig

 

 

LOGGA IN

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).

Glömt lösenordet? →
 

Bostadsbytet

Vill du byta lägenhet? Bostadsbytet är en gratistjänst för alla hyresgäster hos Bostadsbolaget. Här kan du lägga upp en bostadsannons samt läsa andra hyresgästers annonser. Annonser finns publicerade i 30 dagar och tas sedan bort automatiskt. Du behöver logga in för att skapa en annons.

 
Om du har ett förstahandsavtal på en lägenhet har du möjlighet att annonsera och byta den med en annan hyresgäst hos Bostadsbolaget. När du hittat en bytespartner, behöver ni fylla i en blankett och skicka till oss. Klicka här för att komma till rätt blankett.

Skicka blanketten till:
Bostadsbolaget
Box 5044
402 21 Göteborg

Information
En hyresgäst får enligt hyreslagen § 35 ”överlåta hyresrätten för att genom byte erhålla annan stadigvarande bostad”.

Tillstånd för byte lämnas om du som hyresgäst har beaktansvärda skäl för bytet och att inga andra särskilda skäl talar mot bytet. Det är viktigt att tydligt ange varför man vill genomföra bytet.

För att Bostadsbolaget ska godkänna bytet fodras att den tilltänkte hyresgästen klarar av hyran och inte har misskött tidigare boende.

Om du erhållit din nuvarande hyresrätt genom ett tidigare direktbyte krävs synnerliga skäl för att du ska få ett nytt tillstånd till byte inom en snar framtid.

Vi handlägger bytena i turordning efter ankomstdatum och tar kontakt med den som lämnat in ansökan så fort vi har något besked att lämna. Observera att handläggningstiden är 6 – 8 veckor.

Besiktning av lägenheten ska göras innan bytet kan godkännas och eventuella skador måste regleras innan bytet kan genomföras.

= Matchar mina önskemål
= Vill byta två mot en
= Vill byta en mot två