Jag är här för första gången

Första gången du loggar in behöver du fylla i ditt objektsnummer, hittar du det på dina hyresavier eller på ditt kontrakt.

Registrera dig

LOGGA IN

Hej du!

Vi har bytt inloggningssätt, ange ditt personnummer istället så går det bra...
 
Glömt lösenordet? →
 

Smörslottsgatan

I Robertshöjd, vid Smörslottsgatan / Roberthöjdsgatan planeras nya bostäder samt förskola och skola. Här har Framtidenkoncernen fått i uppdrag att bygga cirka 300 bostäder i en del av området. Bostadsbolaget ska erbjuda omkring 200 hyreslägenheter och Egnahemsbolaget bygga bostadsrätter.
 

 
Göteborgs Stads översiktsbild över området och projektet.

Vad händer just nu?
Detaljplanen har förändrats och är nu ute för granskning mellan 6 december 2017 – 10 januari 2018. Se nedan bilagor för mer info.

Följebrev Granskning

Affisch Robertshöjd_Smörslott Granskning

Samråd
18 januari – 15:e mars 2017 var projektet ute på samråd. Nu pågår arbetet med att sammanställa synpunkterna och se vad som eventuellt måste göras utifrån de inkomna synpunkterna. Läs mer om Stadsbyggnadskontorets arbete här.

Dialogmöte
Den 24 november 2016 hölls ett möte om projektet för kringboende. Omkring 150 personer kom för att lyssna till och prata med representanter från Bostadsbolaget, Egnahemsbolaget, Framtiden Byggutveckling och Stadsbyggnadskontoret. Vi har gjort en sammanfattning av presentationen, diskussionerna och inkomna synpunkter. Ta del av material från mötet.

Den 19 december 2017 hölls ett nytt möte om projektet för att berätta om hur planerna justerats sen sist. Även denna gång kom ungefär 150 personer för att lyssna till och prata med representanter från Framtiden Byggutveckling, Bostadsbolaget och Egnahemsbolaget. Även representanter från SDF Örgryte-Härlanda inom stadsutveckling och skola/utbildning och Lokalsekretariatet /Lokalförvaltningen fanns på plats för att svara på frågor om förskola och skola.
Ta del av material från mötet.

 
Område: Robertshöjd
Omfattning: Ca 200 lägenheter
Status: Detaljplanearbete pågår
Planerad byggstart: 2019
Planerad uthyrningsstart: 2020
Planerad inflyttning: 2021
 

Intresserad?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om nyproduktion för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet och när uthyrningen startar.

Är du idag hyresgäst hos Bostadsbolaget kan du söka lägenhet via Omflyttningsplatsen, annars via Boplats. Registrera dig på boplats.se redan idag.

 


bostad2021_RGB
 
 
 
Projektet ingår i BoStad2021 som är en del av Jubileumssatsningen.