REGISTRERA

Registrera dig som ny användare här.

    Registrera dig

 

LOGGA IN

Hej!

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).
 
Glömt lösenordet? →
 

Tips, regler och råd om ditt boende


 

Instruktionsfilmer

Här hittar du enkla instruktionsfilmer med praktiska tips!

 

Undvik stopp i golvbrunnen underbadkaret eller i duschen. Får du problem med vatten som inte rinner ner trots att du rengjort avloppet ska du kontakta din fastighetsvärd som gärna hjälper dig.

 


För att få tillgång till ”Mina sidor” krävs det att du registrerar dig på bostadsbolaget.se. Följ filmens instruktioner och fyll i alla fält som behövs. Om du fastnar på vägen eller upptäcker att något inte funkar är du välkommen att kontakta 031 731 50 00

 


Smuts, skräp och hår som spolas ner i handfatet kan leda till stopp i avloppet eller att vattnet rinner ner långsamt. Det bästa du kan göra för att undvika problem är att rengöra med jämna mellanrum. Har du problem med vatten som inte rinner ner, trots att vattenlåset är rengjort? Kontakta din fastighetsvärd som hjälper dig.

 


Mycket av det vi lägger i soptunnan går ju faktiskt att använda igen! Här kommer några tips om hur du sorterar ut ditt avfall på bästa sätt.

Står du med en pryl i handen som du verkligen inte vet var den ska ligga kan det ibland vara bättre att helt enkelt lägga den i hushållsavfallet än att sortera fel. Men bäst är förstås att fråga din miljövärd eller fastighetsvärd så får du hjälp att sortera rätt!

Var rädd om dig själv och andra genom att testa din brandvarnare. I filmen visar vi hur du byter batteri i din brandvarnare och passar på att skicka med dig tre smarta tips för att förebygga brand i din lägenhet.

Skulle du behöva hjälp eller har funderingar om brandsäkerhet kan du kontakta din fastighetsvärd eller läsa mer på brandskyddsföreningen.

 


Om elektriciteten i din lägenhet plötsligt slutar fungera kan det bero på att en säkring har lösts ut. Att byta säkring är sånt som du enkelt löser själv. Det finns två typer av säkringar – en äldre modell som kallas porslinssäkring och den nyare som kallas automatsäkring.

 

Gick det för snabbt? Klicka nedan för att ta del av bildspelet. 

Så byter du säkring

Ventilationen är en viktig del i vår boendemiljö. För att hålla luften fräsch och varm krävs det att alla ventilationsvägar står öppna. Genom att kolla på filmen får du tips om hur du håller ventilationen cirkulerande.

Köksfläkten hjälper till att fånga upp fett och os från din spis vid matlagning. Om du har en köksfläkt är det viktigt att hålla filtret rent. Annars fungerar fläkten dåligt till slut. I värsta fall kan gammalt fett i filtret droppa ner på den varma spisen och fatta eld. En ren köksfläkt ökar även miljön i ditt kök.

 

Gick det för snabbt? Klicka nedan för att ta del av bildspelet. 

Så rengör du ditt fläktfilter

Under vår och sommartider får din uteplats nytt liv. För att den ska fortsätta växa och hålla sig fin har vi samlat några enkla knep och tips. Eftersom uteplatsen ingår i lägenheten är det du själv som ansvarar för skötseln. Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta din miljövärd!

 


 
Tips & råd

Har du koll på reglerna?
Här har vi samlat regler och råd för dig som bor hos oss.

 
LADDA NER
 

banner_energisparfilm
Se hela serien med Harry Bengtssons magiska energispartips!