Jag är här för första gången

Första gången du loggar in behöver du fylla i ditt objektsnummer, hittar du det på dina hyresavier eller på ditt kontrakt.

Registrera dig

LOGGA IN

Hej du!

Vi har bytt inloggningssätt, ange ditt personnummer istället så går det bra...
 
Glömt lösenordet? →
 

Bobutik

Dags att göra om hemma? Besök Bostadsbolagets Bobutik. Här kan du beställa nya garderobsdörrar, golv eller fräscha upp ditt kök med nya luckor och bänkskivor.

Bobutiken

 

Vill du se vilka valmöjligheter som finns – besök gärna Bobutiken på Sten Sturegatan 18 där vår personal finns på plats för att hjälpa dig. Du som hyresgäst har möjligheten att byta golv, dörrar, köksluckor samt andra tillbehör. Du har även möjlighet att installera en tvättmaskin eller diskmaskin.

Kolla gärna in våra produktblad. Där hittar du information om de olika produkter och tillval som finns. Ladda gärna ner villkoren för att få reda på vad som gäller.

Tillval

Tillval

Klassiskt, stilrent eller modernt, med tillval kan du göra om ditt hem så att det passar dig. Du bestämmer själv vad du vill göra, när du vill göra det och betalar en extra kostnad varje månad.

På Bostadsbolaget vill vi öka hyresgästens inflytande över sitt boende och med ett tillvalskoncept skapas möjligheter för våra hyresgäster att kunna påverka sin lägenhets standard och förutsättningar att sätta en mer personlig prägel på sitt boende. Tillvalen är tidsstyrda till fem eller femton år beroende på vilken produkt det handlar om. Det innebär alltså att du betalar en extra kostnad för ditt tillval varje månad under som mest femton år.

Vilka tillval finns?

content_kakelVi har tagit fram produktblad som visar vilka tillval som går att göra för kök, badrum och övriga utrymmen. I produktbladen finns också uppgifter om hyra och tidsperiod för varje tillval. Du hittar produktbladen i högerkolumnen.

Tänk på att färgerna du ser här på skärmen eller vid utskrift kan skilja sig från de verkliga färgerna. Välkommen in till Bobutiken om du vill se tillvalen i verkligheten.

Begränsningar i tillvalssystemet

För att kunna göra ett tillval får du inte ha någon skuld till Bostadsbolaget och hyran ska ha betalats i tid. Det finns också en beloppsgräns för hur mycket tillval du kan göra. Beloppsgränsen avgörs av antalet rum i lägenheten. Bostadsbolagets tillvals-och underhållssystem har utvecklats tillsammans med Hyresgästföreningen.

Underhåll

Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll (HLU)

Vad innebär systemet?

Systemet innebär att du har rätt till målning och tapetsering av väggar, tak och lister vart trettonde år. Du kan när som helst välja att tidigarelägga målning och tapetsering mot en avgift. Kostnaden för en tidigareläggning beror på hur lång tid det är kvar av intervallet och motsvarar 1/12 x antal kvarvarande år för åtgärden plus ett administrativt påslag om 500 kr. Som underlag för prissättningen använder vi SABO:s prislista för underhåll och invändiga reparationer.

Hur gör jag om jag vill beställa underhåll?

För beställning av HLU eller tidigareläggning vänder du dig till din kvartersvärd.  Max två gånger per år kan du beställa underhåll.

Vad händer om jag inte vill ha underhåll?

Om du vill ha målning och tapetsering eller inte bestämmer du själv. Det utgår ingen hyresrabatt om du väljer att vänta ytterligare något år efter att intervallet har gått, eller helt avstår från underhåll.
Bostadsbolagets tillvals-och underhållssystem har utvecklats tillsammans med Hyresgästföreningen.

 

Öppettider

Måndag: 10:00-16:00
Tisdag: 10:00-18:00
Onsdag: 10:00-16:00
Torsdag: 10:00-16:00
Fredag: 10:00-16:00
Lördag-söndag: Stängt
Lunchstängt: 12:00-13:00

Besöksadress: Sten Sturegatan 18
Telefon: 031-731 51 90
bobutiken@bostadsbolaget.se