Jag är här för första gången

Första gången du loggar in behöver du fylla i ditt objektsnummer, hittar du det på dina hyresavier eller på ditt kontrakt.

Registrera dig

LOGGA IN

Hej du!

Vi har bytt inloggningssätt, ange ditt personnummer istället så går det bra...
 
Glömt lösenordet? →
 

Bobutik

Dags att göra om hemma? Besök Bostadsbolagets Bobutik.

Välkommen till Bobutiken

Besök gärna Bobutiken på Sten Sturegatan 18 där vår personal finns på plats för att hjälpa dig. Du som hyresgäst har möjligheten att byta golv, dörrar, köksluckor samt andra tillbehör. Du har även möjlighet att installera en tvättmaskin eller diskmaskin.

Kolla gärna in våra produktblad. Där hittar du information om de olika produkter och tillval som finns.

Tillval

På Bostadsbolaget vill vi öka hyresgästens inflytande över sitt boende och med ett tillvalskoncept skapas möjligheter för våra hyresgäster att kunna påverka sin lägenhets standard och förutsättningar att sätta en mer personlig prägel på sitt boende. Tillvalen är tidsstyrda till fem eller femton år beroende på vilken produkt det handlar om. Det innebär alltså att du betalar en extra kostnad för ditt tillval varje månad under som mest femton år.

Vilka tillval finns?

content_kakelVi har tagit fram produktblad som visar vilka tillval som går att göra för kök, badrum och övriga utrymmen. I produktbladen finns också uppgifter om hyra och tidsperiod för varje tillval.
Du hittar produktbladen i den röda rutan nedan.

Tänk på att färgerna du ser här på skärmen eller vid utskrift kan skilja sig från de verkliga färgerna. Välkommen in till Bobutiken om du vill se tillvalen i verkligheten.

Så här funkar det

  • För att kunna göra ett tillval måste du ha ett förstahandskontrakt, ingen skuld till Bostadsbolaget och betalat hyran i tid.
  • Det finns en beloppsgräns för hur mycket tillval du kan göra. Beloppsgränsen avgörs av antalet rum i lägenheten.
  • Tillvalen regleras i ett köpeavtal och är tidsstyrda.
  • Det kan finnas tekniska begränsningar, vilket gör att alla tillval inte kan beställas till alla lägenheter.

Tillval kök

Vi byter inte stommar, täckskivor och övrig köksinredning vid tillval till kök. För kök som har stommar, täckskivor och/eller köksöar i bok, ek eller  körsbär är vår rekommendation att luckor väljs i vitt eller pärlgrått.

Golv

Några områden på Hisingen har en annan leverantör av golv än resten av Bostadsbolaget. Artikelnummer och bilder på tillvalsbladet för golv stämmer därför inte för dessa områden. För att se prover besök Bobutiken eller din Boservice. De områden som berörs är: Kyrkbyn, Brunnsbo, Tuve, Ramberget, Rambergsstaden och Eriksberg.  

Bostadsbolagets tillvals-och underhållssystem har utvecklats tillsammans med Hyresgästföreningen.

 

Köksväljaren

Här kan du se hur ditt kök kan se ut med nya luckor, handtag och bänkskivor.

Öppettider

Det tar ibland tid att välja tillval så kom i god tid innan butiken stänger.

Måndag: 10.00-15.30
Tisdag: 10.00-15.30
Onsdag: 10.00-15.30
Torsdag: 10.00-15.30
Fredag: 10.00-15.30
Lördag-söndag: Stängt

Lunchstängt: 12.00-13.00
Besöksadress: Sten Sturegatan 18
Telefon: 031-731 51 90
bobutiken@bostadsbolaget.se

 

 

Förbered dig innan ditt besök i Bobutiken

Det kan vara bra att kontrollera själv eller kontakta din kvartesvärd för att se efter ifall det behöver dras fram el/vatten inför installeringen av de tillval som kräver det.

Ta med legitimation. Är ni två personer på lägenhetskontraktet behöver båda signera tillvalsbeställningen och visa upp legitimation för att beställa hyreshöjande tillval.